maanantai 12. elokuuta 2013

Salaisesti Me Olemme Homoja

Jooh, heipä hei vaan kaikki pienet lukijat. Koska Kamerani on yhä teillä tietymättömillä ja muuttopuuhat raiskaavat sekä mielikuvitukseni lakkailuiden suhteen että kynsiparkani, ei ole luvassa vieläkään mitään ihastuttavaa tai kenties vihastuttavaa sen suhteen.

Arvaatteko mistä tuo otsikko kertoo? päässäni looppaa (vai pitäisikö kirjoittaa Luuppaa) muutamia erittäin ärsyttäviä sanoja ja sanontoja. Siis, esimerkiksi kun joku sanoo "tämä on niin parhautta!" tai "se on ihan parhautta!" Mitä HELVETIN parhautta? Parhaus ei ole SUOMEA, se on vämmäinen väännös kun jostain yritetään vielä vähän hienompaa tai erikoisempaa tai jotain muuta ihanaa. Se on ihan PARASTA/PARAS/yms. mutta EI parhautta. Se kuulostaa vammaiselta, se on muotisana joka tulee auttamattomasti jäämään pois muodista ja kun on itsensä kerran tartuttanut tuollaisella pelleilyllä, sitä hokee vielä nelikymppisenäkin. Ellei koko loppuelämääsi.

 Miettikää joitain nuorten kehittämiä "ihania" sanontoja jotka jäävät historiaan noloina ja mitä vanhemmat niitä päästelevät suustaan, sitä nolompaa se on. Miettikää kuinka idioottimaiselta kuulostaa kun neli-viisikymppinen nainen sanoo toiselle "toi on ihan rändömi" kun ei edes tiedä mitä RANDOM tarkoittaa! Samaan kastiin kuuluvat ihq, daa, SWAG ( joka kaikille jotka tuntevat tätä ominaisuutta itsessään olevan, SWAG on 1960-luvulla Amerikkalaisten homojen kehittämä tunnussana "secretly we are gay"-sanoista.)

Suomena kielessä ei ole sanaa OMATA, joten mikään henkilö/hahmo ei voi omata kykyjä. "minulla ON vihreät silmät", ei "minä omaan vihreät silmät".

En nyt tällä tarkoita ettäkö kaikkien pitäisi kirjoittaa ja puhua kaikkien kielioppisääntöjen mukaan, mutta miettikää vähän boksin ulkopuolelta ennenkuin rupeatte viljelemään "ihania" uudissanoja jotka ovat pois muodista puolen vuoden päästä mutta silti pinttyneinä teidän päähänne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro toiveet, kommentit, risut, ruusut, tänne vaan!